Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2009 09:11 - Мъжете и Жените по Коледа
Автор: crystallin Категория: Забавление   
Прочетен: 947 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.12.2009 09:13



Коледа не е време за мъже. Коледа е най-светлият християнски празник, но е силно комерсиализиран. За практичните мъже Коледа е свързана с прекалено разточителство. Какво е поведението на мъжете около Коледа?

imageКапитализмът е сериозна заплаха за християнските добродетели. Вяра, надежда, любов, честност, почтеност, справедливост, мъдрост, уважение, толерантност, милосърдие, състрадателност, трудолюбие... са само красиви думи за много от хората, претендиращи за „съвестни“ християни. Коледа би следвало да е повод за сплотяване на семейството и за утвърждаване на християнските ценности, а какво се случва? Хората се изхвърлят с купуването на скъпи подаръци, за да се „изненадат“, наяждат се, напиват се и си лягат. Коледа отминава, а те си остават все същите изнервени, агресивни, коварни и  нетолерантни същества. Това ли е Коледа?  
 
Жените около Коледа    
Жените започват празнуването на Коледа много преди да настъпи. Коледа е чудесен повод да се сдобият с мечтаното бижу, нов домакински уред от „първа необходимост“, а защо не с някоя още по-скъпа и луксозно-ненужна вещ. Коледните украси и приготовления започват от началото на декември и всички трябва да си тананикаме „Jingle Bells“, да сме заредени с коледен позитивизъм и да не си даваме толкова зор с изпълнението на ежедневните задачи. Това ли е Коледа?

По Коледа стават чудеса. По Коледа жените си затварят очите за сивотата на ежедневието в очакване Спасителят да дари животът им със светлина и топлина. Затрупват децата с подаръци с „благородната“ лъжа, че са от Дядо Коледа. Умните дечица започват да се питат откъде има пари белобрадият старец за огромна работилница, която да покрие нуждите на децата по целия свят. Порастват и разбират грозната истина, че Дядо Коледа не съществува и трябва да се справят със собствени сили в суровия живот. Това ли е Коледа?

image

Мъжете около Коледа
За щастие на жените и нещастие на мъжете, Коледа е декемврийски празник. Декември е последният месец от годината – време за финансови отчети, плащане на годишни сметки и финализиране на текущи сделки. Силно напрегнат месец, в който мъжката глава буквално "пуши" от отговорности и ангажименти. Докато търси сили да се справя с неотложните дела, мъжът трябва да е непрекъснато на разположение на половинката си, която е на коледна вълна. Нали трябва да се купуват подаръци, да се пазарува за предстоящите коледни и новогодишни пиршества, да се помага с украсата на дома, да се намери време за посещение на всичките роднини или да се посрещат вкъщи, и т.н., и т.н. Мъжкият компютър започва да прави „бъгове“ и съществува сериозна опасност системата да излезе извън контрол. Жените „помагат“ с непрекъснатите си капризи под мотото „Коледа е, скъпи, стават чудеса“. Това Коледа ли е?                  

Истинската Коледа е възможна

imageНе искам комерсиализирана, луксозна и скъпа Коледа. Искам истинска Коледа, в която:
  • християнските добродетели вяра, надежда и любов тържествуват над суетата и материалните неща, а честността и трудолюбието са висши ценности.
  • хората си разменят подаръци, защото се обичат и така изразяват жест на уважение един към друг.
  • семейството се сплотява като силна социална единица.
  • всеки от нас помага с каквото може на дете в неравностойно положение.
  • съм свършил всичката си работа за годината и се отдавам на заслужен семеен отдих.
по материали от:
http://intimno.rozali.com/toi/p12064.html




Тагове:   мъжете,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: crystallin
Категория: Забавление
Прочетен: 404214
Постинги: 267
Коментари: 239
Гласове: 375