Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 13:49 - Можеш ли да си само приятел с жена
Автор: crystallin Категория: Забавление   
Прочетен: 4702 Коментари: 6 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Вие сте истински приятелчета, то е ясно. Ходите заедно навсякъде, звъните си посред нощ за глупости, говорите си с някакви нелепи и лигави прякори. Гледате съмнителни филми с Хю Грант, на теб ти се повдига от тях, но си траеш, защото знаеш, че ако се обадиш, ще нараниш чувствата ѝ. Когато тя има нужда от нещо, ти на часа лъсваш в блестящите си доспехи и завързваш белия кон за пожарния кран – винаги си насреща, за да ѝ помогнеш. Слушаш всичките ѝ приказки за разни мъже от списанията и филмите, тя ти разказва разпалено колко са готини, как това били истински мъже и колко жалко е това, че повечето от тях се оказват гейове, а ти през цялото време си мислиш за снощния мач, но си мълчиш. Всичко е чудесно, вие сте първи дружки и това може да продължава докато свят светува или по-дълго. Само че :

Ти имаш чувства към нея

Ти си привлечен от нея

Ти искаш да спиш с нея

Най-странното в цялата работа е, че тя много добре го знае. Все пак не пада от Марс и няма диня вместо глава. Знае го и колкото и да не ти се вярва, това страшно много ѝ харесва. Всички жени обичат да имат такъв мъж около себе си, и знаеш ли още какво – тe нарича тези мъже "резерва". Жените обичат да имат резерви. Никога не се знае какво може да се обърка в бъдеще, може лустросаният латино тип да не се появи, може никой от хубавците от списанията да не изправи резбата и тогава може да ѝ се наложи да опре до теб. Възможно е също и тя да има нещо към теб, но това не предполага никакви действия от нейна страна, вие сте приятелчета, ти си винаги на една жица разстояние, помагаш емоционално и физически, когато има нужда. Ти си сигурнa работа, няма да избягаш никъде. Вие на практика сте нещо като двойка, само дето не ѝ се налага да си измисля оправдания, за да ти отказва секс. Тя получава всичко, което ѝ е нужно, и през ум не ѝ минава да променя нещата. Не се замисля, че при теб може да не е така, а ти си траеш и:

Имаш чувства към нея

Привлечен си от нея

Искаш да спиш с нея

Ти не можеш да си просто приятел с нея, защото си мъж. Имаш достатъчно приятели, с които може да правиш истинските неща от приятелството: да говориш за жени с тях, да ходите на бар и да не помните как сте се прибрали, да се псувате, без да има разплакани, да се удряте по рамото, когато имате нужда... такива мъжки неща. С нея обаче не можеш да правиш това и участваш в маскарада, само защото искаш той най-накрая да приключи и нещата да станат такива, каквито трябва да са. Това може и да стане, защото е възможно и тя да няма нищо против, но никога няма да разбереш, ако играеш по нейните правила. Защо винаги красивите жени имат най-добри приятели – защото там все има някой, които да чака на опашката. Защо непривлекателни, пухкави мъже с пищящи гласчета имат много приятелки - защото чакат някоя да свали гарда и те да атакуват (или защото и те обичат да гледат гореспоменатите списания, но хич не са разочаровани от предпочитанията на мъже в тях). Но ти, приятелче, не си такъв, ти искаш своето, защото:

Имаш чувства към нея

Привлечен си от нея

Искаш да спиш с нея

Положението е такова и няма да се промени. Колкото по-бързо свалиш картите, обясниш как стоят нещата и започнеш да действаш като мъж, а не като приятелка, толкова по-добре за теб. Тази агония ще приключи, ти или ще си се сдобил със истинска среща, или тя ще трябва да си търси нова приятелка. На теб може да ти бъде кофти за известно време, но много скоро след това ще намериш ново момиче и, повярвай, скоро:

Ще имаш чувства към нея

Ще си привлечен от нея

Ще искаш да спиш с нея




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zabavnata - Съвсем ми разби надеждите на пух и прах!
14.12.2011 14:51
Мислех си, че приятелство между двата пола е възможно без да се усложняват отношенията с фатално привличане. Да ти кажа мъжете са по-открити и ги предпочитам за приятели. По-точни са!
Хубав ден!
цитирай
2. valsodar - Много опростенчески модел - спа...
14.12.2011 15:46
Много опростенчески модел - спането може да е част от взаимното опознаване, а може и да не е. Не е задължителен елемент, без който не може да има взаимно доверие, на каквото почива всяко едно приятелство.
цитирай
3. анонимен - Наскоро един мъж ме обяви за своя ...
14.12.2011 17:24
Наскоро един мъж ме обяви за своя приятелка ей,така и бог знае заради какво.
Бихте ли написали един подобен постинг за случая т.е жена в ролята на приятелка на мъж.
П.С Не съм съвсем безразлична към мъжа т.е одобрявам го ,но не ми личи:)
цитирай
4. musicriver - Мда съгласна съм с лайтмотива...
14.12.2011 18:01
"Искаш да спиш с нея..."

Колкото и тревиално да звучи в едни отношения мъж-жена първо се поставя въпроса за секса и после идва всичко останало... Имам много приятели мъже, приятелства изградени с години, сигурно повече от половината от тях искат да си легнем, въпреки че знаят че няма как да стане.... :)))
Вероятно по-правилния отговор би следвало да е, че след като един мъж и една жена обсъдят въпроса за секса - дали той ще се случи между двамата или не (и евентуално го направят секса ако решат докато говорят, че ще се случва) тогава вече могат да обсъждат по-нататъшното развитие на техните отношения - > ще прераснат ли те в приятелство, почиващо на основата на вече споделена физическа близост или пък ще се развиват в приятелска насока и без да се е случил секса (кофти и за двамата защото единия ще си бъде неудовлетворен от тези отношения - > този, който иска да прави секс с другия и това ще го прави непълноценен в приятелската връзка), или трети вариант - > никаква няма да я бъде и всеки от двамата ще хваща пътя в собствена посока... Явно разковничето е - Говорене - Действие - Говорене.... :)))
http://www.youtube.com/watch?v=8kRvbJNCIwg

Поздрави! :)
цитирай
5. virtu - Жените искат да имат само приятели , но не се получава .
14.12.2011 23:18
Когато някой се държи като приятел с теб , той непременно иска да спи с теб някога , в бъдеще. Въпреки ,че знае , че няма как да стане.
Аз виждам в него човешко същество , нуждаещо се от внимание . Той вижда в мен само жената . Сигурно така сме устроени.
Приятелството е любов , на която са отрязани крилата .
цитирай
6. анонимен - Защо
16.12.2011 10:47
Защо жените си мислят, че след като правят секс с приятел - вече няма да са приятели
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: crystallin
Категория: Забавление
Прочетен: 404004
Постинги: 267
Коментари: 239
Гласове: 375